Followers

15 January, 2011

Selamat Tahun Baru dgn Kupon akhir tahun

Dapat dua kupon makan buffet free kt hotel bertaraf 5 bintang… memang best!MySpace

Rase cm aku nk nangis, terharu.. huhuhu.
MySpace

Perasaan yang sungguh ikhlas..

Oh ye.. Selamat thn baru

Tahun 2011.
MySpace

Ok sambung cite. Cite ni cite taun lepas. Cite 31 Disember 2010. Esknye 1 jan, taun baru. Kdg2 org melawak, “jupe ko taun dpn! (1 jan)”.

Farid (nama dirahsiakan) ni baik sgt ngn aku. Jd bile aku dpt kupon ni, tergerak ati nk ajak die sama2 melantak. Opps.. die je melantak, aku x. Aku mkn ala kadar je.. (kenyataannya mcm terbalik, tp dah blog sendiri.. ikut ske le).

31 Dis tu kn ari Jumaat, jd kitorg pegi awal ke hotel. Kupon ni tuk mkn tengahari. Kalau nk mkn pas jumaat, takut x sempat atau lauk abis.

Kitorg org pertama smp kt café tu. Jam kol 12 tengahari. Segan gak. Tp kate org bijak pandai, segan.. lapo.
MySpace

Bile aku tunjuk je kupon tu, terus waitres tu bw aku ke meja. Farid ngikut je. Dah rasmi seat tu, aku pn bngun g amik mkn. Farid ngikut lg skali. Bile aku balik ke meja, Farid dok sebok amik mkn lg.

Tbe2, sorg awek waitres dtg. “Nk minum pe encik?”

MySpaceErr… dlm ati, “Kena bayar ke x? Kupon ni ade masuk skali ngn air ke x?”. Ah, sudah…. Farid lak sebok lg dok milih mknan. Kalau x, boleh aku tnye die.

Aku segan nk tnye awek tu. Saham mst mau jage, der. Mkn dah ler berkupon… xkn minum pn nk berkire lg. Hoho… Nanti awek tu pikir mamat ni kedekut giler.. papa giler tp ade ati mkn hotel. Hahaha.. cess!

Aweknye psl… selamber la. “Bg air kiwi 1”MySpace

Xdenye air kiwi kasut di sini!! Jgn ingat aku x reti bezakn air kiwi kasut ngn air buah kiwi. Dan sbb terlalu mengenali air kiwi.. dan menikmati smp habis.. aku dicas RM18 utk segelas air. Berbaloi baloi ikn kaloi kt kolam hotel ni….!

2011 da dtg. Mahu x mahu, 2010 pn meninggalkan kite spt taun2 lain. Umo pn meningkat. Masing2 mula la xnk ngaku tue walaupun betol dah tue.

Semudah mkanan free… itulah yg aku harap kalau ade tuah thn baru ni. Kalau boleh, ari2 mudah pn xpe. Sehingga slalu bka website mudah dot com tiap2 kali ngadap komputer opis. Nk mudah le katekn..

Namun, mudah bkn slalu dtg. DIA xkn beri kite mudah sentiase. Bagaimana kamu boleh katakana kamu beriman, sedangkan kamu tidak diuji?

Seperkara lg, idop ni suatu risiko. Hnye org yg berani mengmbil risiko yg akn berjaya. Mcm contoh, businessman. Mereka memang sanggup tanggung risiko. Jd kalau die bjaya, memag kite xheran duitnye beribu-ribu. Lg la x heran kalau gagal, jatuh miskin terus.

Bukankah DIA pernah berfirman, DIA xkan ubah nasib sesuatu kaum melainkan mereka kena mengubahnya. Jd perubaha hanya berlaku, jika kite sanggup amik risiko. Kalau kita cm da selesa, kite akn duduk pd tahap tu je.

Mcm aku, sanggup menanggung risiko bile aku mengorder air kiwi tu. Dan akhirnya, aku dpt menikmati air kiwi yg sedap tu… jauh beza ngn air kosong atau teh yg aku slalu dok minum tu.
Itu adalah perubahan, dr baik kepada lebih baik. Dr baik tak payah bayar, kepada lebih baik sy bayar air kiwi yg sy minum ituuu!
MySpace

salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

5 comments:

voltox said...

kah kah kah..senyum lebar aku bila tgk tajuk ni kat update blog aku..aku tau dah ko nak cite pasal ni..kah kah kah..lawak la..orang nak makan free..ko boleh kena bayar...rm 18 boleh makan berhari2 tau..ini cuma satu cawan kiwi..kikikiwiwiwi..wah gelak alaf baru nampak..hehehe..serius mmg aku sambil komen sambil gelak sorang2 ni..kiwikiwikiwi..

kenangan 2010..ehehe

apa pn betul kata ko..risiko meminum kiwi mmg hebat..bukan saja rm 18..malah risiko digelakkan oleh aku dan kawan2 lain..hihihi..

tanak masuk anugerah bintang popular hotel equtorial ke sheh..ehehe

adikeica said...

ha tu la mzke..nak ngurat awek waitress..kan dah kene bayar 18 ringgit!

aku mzke said...

aku dah agak... voltox mesti gelak wpun dlm komen. Cesss!

aku mzke said...

hehe.. eica. tu taktik jage saham.. eica mane tau, ni taktik org laki.

naimisa said...

Zul, roti canai dah naik harga 20 sen. sempena tahun baru.