Followers

14 May, 2010

fire EXTINGUISHER

Berbekam adalah sunnah Dia s.a.w.

Itu yg bru aku tau. Ingat ke ni amalan trun temurun org mlyu je. Isk3... sikitnye ilmu aku ni.

Biasa pnye harga; RM15 = 1 cup.

Promosi; RM20 = 3 cup.

MySpace

Murah tu. Da lme aku tingin nk wt bekam ni. Bkn senang nk dpt murah cm gini.

Tmbah plak aku ade lenguh2 belakang, x sembuh2.

MySpace

Da penah urut tp still x ilang2 lg. Mane la tau, bekam dpt atasi mslah lame aku ni.

Aku pn btau abg tu, aku nk bekam. Berani x berani jgk aku pn... Kt belakang booth HPA tu dah disiapkn tempt yg dittup ngn kanvas. Aku duduk kt kerusi. Baju da siap tanggal awl2.

Dlm ati, "jgn runtuh kanvas ni dah la.. kang kontoi xberbaju ni. Klu bdn tuff cm Remy Ishak xpe la".

MySpace

Brader tu mulakan kejenye. Tgn die da merayap2 kt belakang aku.

"Argh.." aku bersuara.MySpace

Rase mcm blakang ditoreh2 oleh brader tu ngn penuh kejam dan ganazzz.

"Sakit ke?" tny brader tu.
"Er, tak.." Aku jwb cover. MySpace

Sbnarnye aku x psti sgt... Aku msih pikirkn ape brader ni wt kt blakang aku.

"Dah kuarkn darah ke?" tny aku lg. Nak kepastian, mklumla... 1st timer.

"Blom, baru picit2 nak tanda area bekam." jwb brader tu.

Ceh..... ingat ke dah. Rupenye lom toreh lg.

Berapa pnye pnakut daa. Hehehe..MySpace

Sekian.


Aku mzke: Sesuai x cite ni ngn tajuk post??

Pembaca: __(isi tempat kosong)__

Aku mzke: Da tau da, mesti nk tnye ape kaitannye kn? Muke pn nampak sgt x puas ati. Memang x sbar!!

Pembaca: __(isi tempat kosong)__

Aku mzke: Msti korang kutuk aku ni dlm ati.

Pembaca: __(isi tempat kosong)__

Aku mzke: Tgk tu... tnye lak mane aku tau. Aku tau la, senang je nk phm korang.

Sambungan;

Wktu aku bz berbekam tu sbnarnye time ngah keje. Alaa... istilah org keje ckp.. pegi ngulor.

Hahaha...

Aku tgh tensen mase tu. Bru pas kene marah ngn bos. Psl pemadam api la!!

Aku xsedar yg pemadam api tu dah diangkut untuk servis sedangkan hari tu aku ade audit. Auditor ni plak tegur psl tu. Bengang la bos aku.

Aku pn bengang gak.. 1st, psl dorg angkut x bgtau. 2nd, aku slalu gak cek pemadam api ni boleh kate tiap2 bln. Cume aku miss time tu je. Tp nmpak di mate bos aku, seolah2 aku xwt keje langsung hny krn mase tu pemadam api tu xde.

Tensen...

Tp mgkin ni la perasaannya bile kite wt keje, tp xcukup ikhlas. Bile org x hargai keje kite, kite jd marah, jd kecewa sgt. Pdhal kite ptut sedar, kite dinilai oleh 1 lg juri... iaitu DIA.

Ape perlunya penilaian org.. buat la sbaik mgkin krn DIA. Bila ikhlas itu dtg, maka kite akn dihargai oleh org lain. Namun, jika kita tidak mendapat ape2 balasan n penghargaan dr mereka... senyumlah.. krn kite tetap akn mdpt ganjaran DIA hny krn kita ikhlas kpd DIA.

Moral post kali ni... Bekam sunnah Dia s.a.w.

salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

8 comments:

muhammadthoriq said...

haha...yg ni sempoi & santai je smbil2 berilmiah + dpt peringatan.
salam perkenalan.

adikeica said...

aik, thoriq pon dah baca blog ni..keh keh keh..
mzke kene blanje saya ni sebab adik2 saya melepak kat blog ni..keh keh keh..

Betul kita dinilai Allah dan itu lebih penting..Tapi nilaian manusia pon kadang2 penting spy kita lebih ter- motivated untuk improve ourself.

salah ke saya cakap? eceh~

Anonymous said...

sunnah 2 sunnah gak...ngular 2 cmne...tkkn nk cr sunnah smpai curik tulang....???????

lalala... said...

sunnah 2 mmg dh elok...tp masa 2 tk kena....curik tulang......

aku mzke said...

muhammadthoriq...

u are welcome!!!

aku mzke said...

anonymous n lalala..

Tu pengajaran jugak... jgn wt benda baik n buruk skali jln.

kihkihkih..

Tp aku bknnye cari sunnah smp curi tulang.

Aku curi tulang dulu... sbb tensen kene marah. Pastu terjupe sunnah kt karnival. Hehe.. kalu korg jd aku, x tensen ke pas kene marah ngn bos?? bole keje mcm biase? klu bole, memang korg pekeje cemerlang la.

aku mzke said...

eica ni memang sesuai la sy lantik pegawai pemasaran blog ni.. ehehe.

Dah rmai da pengunjung baru sejak eica dtg.

Ape pn tenkiu eica.. nk blanje xdpt la sebab matawang lain2..

(hehe, alasan.. rse tu alasan terkukuh wt mase ni)

adikeica said...

balik Malaysia nnt boleh tuntut kan?
keh keh keh..gurau je..
Doakan kitowang nak exam ni mzke!
Ganbatte ne~

salah ke saya cakap?eceh~
(tiru tagline mzke lol)