Followers

15 January, 2010

SAYANG

Sayang sayang sayang

Sayang sayang sayang

Pnah dgr x? Xkn x pnh dgr?

Ok, ikut arahan aku..MySpace

"Sayang, sayang sayang" ... BACE DGN NADA BERITAHUMySpace

"Sayang, sayang sayang?" ... BACE DGN NADA BERTANYAMySpace

hEHEhe.. Mula2 nmpk same kn? Skg bile korg ikut arahan, da jd lain. Betul x?

Ok, hayati 1 cite ni plak..

Adib melihat jam tangan, wktu menunjukkan hampir pukul 5.30 ptg. Kelibat Jul masih x kelihatan padahal mrka telah berjanji hendak makan ayam golek selepas waktu keje.

Sms Adib: Ko ktne?MySpace

Sms Jul: Kt opis, jap ade keje sket..MySpace

Rupe2nye Jul masih sibuk dgn urusan keje wpun sudah abis wktu keje. Adib phm n dibiarkan kawannya itu mghabiskn keje2 yg sepatutnya. Tbe2 nada deringan sms berbunyi di nset Adib.
Ada sms masuk..

Sms Jul: Jap, aku nk syg..MySpace

Adib terdiam..

Tamat sebuah kisah cinta..

Hehehe... bkn la, tu bkn kisah cinta. Ini kisah nk mkn ayam golek.. Abis ape kaitan sms terakhir tu?

Bia aku sbg saksi terangkn pd korg.. Kisah sbnrnya bkn mcm tu. Kisah sbnrnya, Jul tu nk taip sms berbunyi "Jap, aku nk smyg.." sbb mase tu Jul blom sembahyang asar. Tp dia slah taip, n hampir2 nk sent kt Adib, nasib baik terperasan. Jd kisah sbnr, Adib dpt sms, "Jap, aku nk smyg.." Hehehe..

Ape yg nk distorykn ari ni?

Ayt syg2.. n sms...

wpun pktaan syg tu same, tapi jika dibce dgn intonasi yg blainan, maka akn mberikn impak maksud yg lain.

Sms plak kalu tersalah antar, ngn ejaan n tanda bacaan yg x betol jg akn mbawa maksud berlainan.

Dan masalah yg paling besar yg penah jd kt aku.. sms yg aku antar, betol ejaan n tanda baca tetapi dibace oleh member aku dgn intonasi yang berlainan!!!!! Yg ni, korg pembace budiman, sila amik perhatian. Hehehe.. aku serius ni!MySpace

Dlu aku ngn mber aku ni slalu kutuk2 kt dpn.. biase je. Klu aku kutuk die, die gelak. Klu die kutuk aku, aku pn gelakkkk jugak (sje lebeykn 'k' nk menandakan betapa byk aku gelak). Nk djadikan cite, 1 ari aku antar sms... ade 1 perkataan ktukan yg biase digunakan. Bg aku, sms yg aku antar tu bernada gurauan. Tp rupenye, member aku yg membace sms tu bace ngn nada serius. Jd, sms tu dibace seperti aku ngah mencaci die!!!

Ape lg, hangin member aku.. Terus die bg sms kt aku berbunyi "Kt tempat sy, x pernah org gunakn pktaan mcm ni pd kwn2. Sy x boleh terima org ckp mcm ni..." Lbih kurang la. Aku pn x ingat sgt, ni cite lama.

Xnk pjg2 cite, aku minta maaf je wpun sbnrnye aku kecewa sbb mber aku msih x boleh bezakn mane yg betol2 kutuk, mane yg gurau.

1 pktaan je yg diklasifikasikan kutuk dlm sms tu.. tp impak besar bile mber aku mbce ngn serius.

Hampir2 gado mase tu.. Nsib baik 22 open minded. Bole trima kesalahan n boleh memaafkn.

Betol atau x... kite sume pnah mngalami masalah sms kite disalahtafsir oleh pembacenye? Klu yg mane, berkapel tu.. silap aribulan mau gado2 smp beranak pinak.. opss.. sori, smp berpecah belah!

Mulai saat tu, aku berazam utk meneliti setiap sms yg aku antar. Spy x berulang. Akn tetapi, kita merancang, DIA jg merancang.. perancangan DIA pastinya lebih tepat n benar.

Sbg PEMBACE SMS... Diharap jgn ler cpt melenting n menyalahtafsirkn sms kwn2 kite. Jgn krn ayat kt sms tu, kite lupa ati budi kwn kite. Cube selidiki dulu klu sms yg kite dpt tu, ade unsur2 khurafat.. opsss, silap.. ade unsur2 kurang jelas.


salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe
p/s: zmn skg, zmn yg penuh fitnah.. maka berhati-hatilah.

6 comments:

Raithab said...

betul ker ko cakap?

Raithab said...

cerita tahun bila tu ?

voltox said...

tak pasal2 ada nama aku dalam post ni ye..heheh

wah terbayang juga aku kalau la betul ko tersend 'aku nk syg' tu..konfem la aku bg suzila n kak rina baca sms tu..haha..pastu boleh gelak ramai2..haha

apa pn mmg betul pn..kdg2 nada baca sms tu berbeza..kita anggap gurau, yg baca anggap serius..

kesimpulannya..aku tak kenal ustaz zamarul..hihihihi..(kita je yg faham ni)

aku mzke said...

aku tgu post psl ustaz zamarul tu...

mgkin rmai yg nk tau kisah tu.. hahaha. memang kite je yg fhm.

Raithab..
yg lalu adalah kenangan,
yg akn dtg adalah harapan,
yg sekarang adalah kenyataan..

Cite taun aku muda2 dulu la.. yg penting sumenye berlalu tanpa rase dendam..

Aku wt post ni hanya utk pengajaran spy org yg bg sms tu lebih berhati-hati.. Tu je. Xde niat nk ungkit kisah lama sbb aku betul2 dah x kisah. Aku ngn dia dah ok..

theSkycrapper said...

brother!..aku nak syg gak la mcm ni..

naimisa said...

naimisa,

hah, sempoi.
Ini realiti yang diangkat dalam penulisan santai... memang mengetuk otakku berfikir.