Followers

12 January, 2010

BAYANG

Mengeliat!!
MySpace
Best!

Best sgt la..

Rse cm urat2 yg lenguh2 tu, terkejut kesegaran. Rse cm sakit mgeliat tu 1 keseronokan n keceriaan.
MySpace

Aku mengeliat mengadap ngn dinding blik mdi. Dr belakang, chya matahari pg dah terjah msuk ngn selambanye. Mkne katenye.. lewat gak la aku mdi ni.

MySpaceHehehe

Mte tpejam dek kesedapan mgeliat. Urgh.. huuu..uh! Emm.. best.MySpace

Bile mte dbuka, aku tperasan bayang aku kt dinding blik mdi tu.

MySpace"Em, nmpak kurus plak byg aku ni. Hehehe" tgelak dlm ati.
Chya yg mghasilkn byg aku pn xde le terang sgt, bak kte novel2.. berbalam-balam.. emm, yeke? aku blasah je.

Agaknye mcm tu la kot lbh kurang bdn aku klu aku kurus. Hehe..MySpace

Aku tau.. org yg kenal aku, mst heran kn. Mcm mane org boroi mcm aku, byg leh nmpk kurus plak ni? Eleh, rileks la. Xpyah dengki.

N plzzzz.. jgn ckp aku perasan!!MySpace

Klu byg tu beri pdgn sisi, mst la nmpk bentuk perut aku tu. Ini chya tu dtg dr belakang. Do u understand me?

Njum pak belalang ckp, klu x phm tu tndanye pndek umo.. so diharap kalian phm!

Simple je byg ni. Korg bdiri tgh panas je, dah ade byg korg kt tanah. X pyah korg nk sediakn peralatan cgih2 nk buat byg. X pyh gak korg nk buat kiraan matematik berserta formula yg melingkupi algebra dan algoritma. Cume nk ada chya n benda legap. Psti jd bayang!

Gila bayang??? Itu klu korg dah syok betol2 ho liaw kt org..

Jgn kejar bayang2.. memang x dpt punye. Itu perbuatan yg sia2. Sebb byg kita sndri klu kite nk kejar pn, tentu je die ikut gerak skali.

Jgn takut pd byg2 sdri. Itu org yg tiada keyakinan n x mau bdepan ngn masalah. Kerana byg2 itulah bentuk kite. Tinggi kite, maka tinggi lah byg kite.

Bayangkn dlm minda.. itu imaginasi.

Klu tgk dlm air pn korg ckp nmpk byg, kn?

Byk plak bayang ni.. tp aku cite psl byg yg gelap tu.

Aku pling ske klu tmpat pnas, ade pokok. Sbb aku bleh berteduh bwh byg pkok tu.

Klu rancangan Just Laugh kt tv3 ade, aku ske gak tgk dorg wt persembahan gune byg tgn. Mcm2 bentuk dorg buat. Bleh tergelak-gelak. Release gak tensen yg bersarang.

Penah aku main game bola tampar Pikachu, 2D punye... ngn byg2 bola tampar tu la kite leh agak mane bola tu jatuh. Baru bleh sambut bola n dapat mate.

Bile cahaya dtg dr belakang, maka bygnye ke depan. Bile cahaya dr atas, maka bygnye ke bawah. Maknenye, dgn tgk byg kite bleh agak dr mane sumber cahaya tu. Penting ke?? isk.. klu ade kereta nk langgar kite dr belakang ngah2 mlm?

Pd 2 wktu istiwa kiblat, 28 Mei jam 5.16 ptg n 16 Jul jam 5.28 ptg tiap2 taun, kite leh tgk arah kiblat ngn pcakkn kayu kt tanah rate n tgk byg kayu tu.

Benda nye cume...

"BAYANG...".

Ok la.. xpyh la kite pkir lg. Byk pikir pn wt otak jd letih n mengantuk. Baik kite tutup mate kite n tdo. Xplu tgu mlm, xplu tgu lampu dpdamkn. Dlm siang pn kite bleh tdo.. sbb bile kite tutup mate kite, byg dr klopak mate tu dah buat mate jd gelap!

Tidak DIA jdkn sesuatu sia-sia...
salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

6 comments:

theSkycrapper said...

brother.."28 Mei jam 5.16 ptg n 16 Jul jam 5.28 ptg tiap2 taun" x kan brubah ke?..memang akan betul2 straight ke kiblat la ye?..

voltox said...

kejar bayang2 sendiri mmg tak dapat..kejar bayang2 org lain atau objek lain boleh je kan..eheh

aku mzke said...

kalu x silap, memang x berubah pun..

aku mzke said...

voltox..

kejar byg2 aina..

cube try!!!

voltox said...

aina anak kak rina aku sanggup lagi..ahaha

aku mzke said...

klu kejar anak kak rina, nanti belakang ko.. kak rina plak yg kejar.

Hahaha