Followers

15 January, 2010

SAYANG

Sayang sayang sayang

Sayang sayang sayang

Pnah dgr x? Xkn x pnh dgr?

Ok, ikut arahan aku..MySpace

"Sayang, sayang sayang" ... BACE DGN NADA BERITAHUMySpace

"Sayang, sayang sayang?" ... BACE DGN NADA BERTANYAMySpace

hEHEhe.. Mula2 nmpk same kn? Skg bile korg ikut arahan, da jd lain. Betul x?

Ok, hayati 1 cite ni plak..

Adib melihat jam tangan, wktu menunjukkan hampir pukul 5.30 ptg. Kelibat Jul masih x kelihatan padahal mrka telah berjanji hendak makan ayam golek selepas waktu keje.

Sms Adib: Ko ktne?MySpace

Sms Jul: Kt opis, jap ade keje sket..MySpace

Rupe2nye Jul masih sibuk dgn urusan keje wpun sudah abis wktu keje. Adib phm n dibiarkan kawannya itu mghabiskn keje2 yg sepatutnya. Tbe2 nada deringan sms berbunyi di nset Adib.
Ada sms masuk..

Sms Jul: Jap, aku nk syg..MySpace

Adib terdiam..

Tamat sebuah kisah cinta..

Hehehe... bkn la, tu bkn kisah cinta. Ini kisah nk mkn ayam golek.. Abis ape kaitan sms terakhir tu?

Bia aku sbg saksi terangkn pd korg.. Kisah sbnrnya bkn mcm tu. Kisah sbnrnya, Jul tu nk taip sms berbunyi "Jap, aku nk smyg.." sbb mase tu Jul blom sembahyang asar. Tp dia slah taip, n hampir2 nk sent kt Adib, nasib baik terperasan. Jd kisah sbnr, Adib dpt sms, "Jap, aku nk smyg.." Hehehe..

Ape yg nk distorykn ari ni?

Ayt syg2.. n sms...

wpun pktaan syg tu same, tapi jika dibce dgn intonasi yg blainan, maka akn mberikn impak maksud yg lain.

Sms plak kalu tersalah antar, ngn ejaan n tanda bacaan yg x betol jg akn mbawa maksud berlainan.

Dan masalah yg paling besar yg penah jd kt aku.. sms yg aku antar, betol ejaan n tanda baca tetapi dibace oleh member aku dgn intonasi yang berlainan!!!!! Yg ni, korg pembace budiman, sila amik perhatian. Hehehe.. aku serius ni!MySpace

Dlu aku ngn mber aku ni slalu kutuk2 kt dpn.. biase je. Klu aku kutuk die, die gelak. Klu die kutuk aku, aku pn gelakkkk jugak (sje lebeykn 'k' nk menandakan betapa byk aku gelak). Nk djadikan cite, 1 ari aku antar sms... ade 1 perkataan ktukan yg biase digunakan. Bg aku, sms yg aku antar tu bernada gurauan. Tp rupenye, member aku yg membace sms tu bace ngn nada serius. Jd, sms tu dibace seperti aku ngah mencaci die!!!

Ape lg, hangin member aku.. Terus die bg sms kt aku berbunyi "Kt tempat sy, x pernah org gunakn pktaan mcm ni pd kwn2. Sy x boleh terima org ckp mcm ni..." Lbih kurang la. Aku pn x ingat sgt, ni cite lama.

Xnk pjg2 cite, aku minta maaf je wpun sbnrnye aku kecewa sbb mber aku msih x boleh bezakn mane yg betol2 kutuk, mane yg gurau.

1 pktaan je yg diklasifikasikan kutuk dlm sms tu.. tp impak besar bile mber aku mbce ngn serius.

Hampir2 gado mase tu.. Nsib baik 22 open minded. Bole trima kesalahan n boleh memaafkn.

Betol atau x... kite sume pnah mngalami masalah sms kite disalahtafsir oleh pembacenye? Klu yg mane, berkapel tu.. silap aribulan mau gado2 smp beranak pinak.. opss.. sori, smp berpecah belah!

Mulai saat tu, aku berazam utk meneliti setiap sms yg aku antar. Spy x berulang. Akn tetapi, kita merancang, DIA jg merancang.. perancangan DIA pastinya lebih tepat n benar.

Sbg PEMBACE SMS... Diharap jgn ler cpt melenting n menyalahtafsirkn sms kwn2 kite. Jgn krn ayat kt sms tu, kite lupa ati budi kwn kite. Cube selidiki dulu klu sms yg kite dpt tu, ade unsur2 khurafat.. opsss, silap.. ade unsur2 kurang jelas.


salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe
p/s: zmn skg, zmn yg penuh fitnah.. maka berhati-hatilah.

12 January, 2010

BAYANG

Mengeliat!!
MySpace
Best!

Best sgt la..

Rse cm urat2 yg lenguh2 tu, terkejut kesegaran. Rse cm sakit mgeliat tu 1 keseronokan n keceriaan.
MySpace

Aku mengeliat mengadap ngn dinding blik mdi. Dr belakang, chya matahari pg dah terjah msuk ngn selambanye. Mkne katenye.. lewat gak la aku mdi ni.

MySpaceHehehe

Mte tpejam dek kesedapan mgeliat. Urgh.. huuu..uh! Emm.. best.MySpace

Bile mte dbuka, aku tperasan bayang aku kt dinding blik mdi tu.

MySpace"Em, nmpak kurus plak byg aku ni. Hehehe" tgelak dlm ati.
Chya yg mghasilkn byg aku pn xde le terang sgt, bak kte novel2.. berbalam-balam.. emm, yeke? aku blasah je.

Agaknye mcm tu la kot lbh kurang bdn aku klu aku kurus. Hehe..MySpace

Aku tau.. org yg kenal aku, mst heran kn. Mcm mane org boroi mcm aku, byg leh nmpk kurus plak ni? Eleh, rileks la. Xpyah dengki.

N plzzzz.. jgn ckp aku perasan!!MySpace

Klu byg tu beri pdgn sisi, mst la nmpk bentuk perut aku tu. Ini chya tu dtg dr belakang. Do u understand me?

Njum pak belalang ckp, klu x phm tu tndanye pndek umo.. so diharap kalian phm!

Simple je byg ni. Korg bdiri tgh panas je, dah ade byg korg kt tanah. X pyah korg nk sediakn peralatan cgih2 nk buat byg. X pyh gak korg nk buat kiraan matematik berserta formula yg melingkupi algebra dan algoritma. Cume nk ada chya n benda legap. Psti jd bayang!

Gila bayang??? Itu klu korg dah syok betol2 ho liaw kt org..

Jgn kejar bayang2.. memang x dpt punye. Itu perbuatan yg sia2. Sebb byg kita sndri klu kite nk kejar pn, tentu je die ikut gerak skali.

Jgn takut pd byg2 sdri. Itu org yg tiada keyakinan n x mau bdepan ngn masalah. Kerana byg2 itulah bentuk kite. Tinggi kite, maka tinggi lah byg kite.

Bayangkn dlm minda.. itu imaginasi.

Klu tgk dlm air pn korg ckp nmpk byg, kn?

Byk plak bayang ni.. tp aku cite psl byg yg gelap tu.

Aku pling ske klu tmpat pnas, ade pokok. Sbb aku bleh berteduh bwh byg pkok tu.

Klu rancangan Just Laugh kt tv3 ade, aku ske gak tgk dorg wt persembahan gune byg tgn. Mcm2 bentuk dorg buat. Bleh tergelak-gelak. Release gak tensen yg bersarang.

Penah aku main game bola tampar Pikachu, 2D punye... ngn byg2 bola tampar tu la kite leh agak mane bola tu jatuh. Baru bleh sambut bola n dapat mate.

Bile cahaya dtg dr belakang, maka bygnye ke depan. Bile cahaya dr atas, maka bygnye ke bawah. Maknenye, dgn tgk byg kite bleh agak dr mane sumber cahaya tu. Penting ke?? isk.. klu ade kereta nk langgar kite dr belakang ngah2 mlm?

Pd 2 wktu istiwa kiblat, 28 Mei jam 5.16 ptg n 16 Jul jam 5.28 ptg tiap2 taun, kite leh tgk arah kiblat ngn pcakkn kayu kt tanah rate n tgk byg kayu tu.

Benda nye cume...

"BAYANG...".

Ok la.. xpyh la kite pkir lg. Byk pikir pn wt otak jd letih n mengantuk. Baik kite tutup mate kite n tdo. Xplu tgu mlm, xplu tgu lampu dpdamkn. Dlm siang pn kite bleh tdo.. sbb bile kite tutup mate kite, byg dr klopak mate tu dah buat mate jd gelap!

Tidak DIA jdkn sesuatu sia-sia...
salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

06 January, 2010

Azam ke Azzam?

Selamat menyambut tahun baru..!!!
MySpace

Tahun Baru Hijrah ke?

Tahun Baru Masehi?

Haha..

Selamat membuat azam..!!!
MySpace

Azam ke?

Azzam?

Haha..

Smbut la taun baru mane yg korg nk sambut. Yg penting korg semakin memperbaiki diri ke arah yg baik. Bkn senang nk baiki diri ni.. Kalu pc rosak, antar je kt org yg tau baiki pc n bayar la bape yg die nak.

Tp klu diri kite yg rosak, nk antar kt sape??
MySpace

Sbb susah nk baiki diri la maka kite dgr org wt azam dr taun lepas, sambung lg taun ni ngn azam yg same. Nk wt cmne, azam taun lepas pn x setel2 lg, xkn nk wt azam baru. hehehe.. Maka ujudla kaki-kaki rokok yg x setel2 azam nk benti mrokok dr taun ke taun. Persoalannya.. kaki kah yg merokok? hahaha.. jgn terkejut ngn soalan tibe2 tu.

MySpaceMelawak je, x pyh la korg nk pikir serius plak.

Antara azam n azzam...

Aku sokong Azzam idola kecil 2!!!!!MySpace

Hehehe.. my febret. Aku tau rmai pnyokong die kt luar sane.

Baru2 ni, time mls aku dtg.. aku x bgerak2 dr menonton tv. Dr 1 channel, aku kalih ke channel yg lain. Mse tu la, aku perasan rmai gadis2 sunti dok ngantar msg kt tv9 mintak no. fon Azzam.

Hahaha..

Kelakar plak kt 1 sms ".. dah puas antar sms minta no. Azzam tp x dpt2. Abis kdt je.. Waa!"

Haa.. Tau pn. Tp btol la.. sape yg x terpesona ngn Azzam yg cute tu, insya Allah, hensem bile besar. Jeles plak aku ngn ko Azzam.. tp DIA pnye kuase. DIA bg kelebihan kt ko sebab ko mampu mghadapi ujian dgn kelebihan itu. Segala puji bg DIA.

Semoga taun baru ni dirahmati ALLAH.

Semoga idop akn jd lebih baik. Insya ALLAH.

Azam la ape pn, asalkn baik. Azam la sebyk mane pn, wpun sama. Azam la sbb azam permulaan sgla perkara.

Bkn kah stp amal mst dimulakn dgn niat?

Lastly.. aku peminat Azzam.
Diyana pn..
MySpace

salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe