Followers

14 December, 2009

Hamster Diugut Tikus.

"Suri.. Pn Lina bela hamster dalam ofis!" beritahu En Jul.

"Mana?" ujar Suri teruja. Tidak sabar hendak melihat makhluk comel itu.

"Kat meja dia"

Suri melangkah laju ke tempat dimaksudkan.

Aaaaaarghhh!

Tikus itu terbaring di tepi dinding, dekat dengan kaki kerusi Pn Lina. Kaku tak bergerak. Tiada tanda2 ia masih hidup.

"Macam mana boleh ada kat situ?" tanya Suri sebaik mengetahui perkara sebenar.

"Termakan racun kot. Biar dok situ la.. Tunjuk kat Pn Lina!! Ehehe" gelak En Jul. Kepalanya sudah terbayangkan wajah Pn Lina yang terkejut dengan rasa geli gelamannya.

"Hamster Pn Lina!!" ucap En Jul lagi, gaya separa melaung.

"Ni mesti En Jul bunuh tikus ni.. Pastu letak kat situ. Ehehe" giliran Suri pula gelak jahat.

"Apasal pula?" tanya En Jul.

"Iyela.. Pasal Pn Lina tak nak terima En Jul sebagai menantu. Ehehe" seloroh Suri.

"Kiranya macam ugutan kt Pn Lina la, En Jul" terang Suri lg. Tersengih mempamerkan barisan gigi putihnya.

"Hahaha" En Jul hanya ketawa teringatkan Aida, anak Pn Lina yang baru berusia lima tahun.

Mereka menunggu Pn Lina yang kebetulan masuk lewat ke pejabat. Mereka mahu menjadi orang pertama memperdengarkan cerita versi masing2. En Jul dengan matlamat nak menakut-nakutkan Pn Lina. Suri pula dengan cerita rekaan pasal ugutan En Jul.

Sebelum Pn Lina sampai lagi, tikus itu telah dialihkan oleh cleaner untuk dibuang. Namun, kedua-duanya masih dengan cerita mereka. Beriya-riya menyampaikannya pada Pn Lina yang tersenyum-senyum kelucuan.

Tamat..

Zmn skg ni, manusia byk yg ske wt cite. Mcm2 cite tsbar.. kt paper, kt intenet.. shingga kite pn xtau mane yg btol, mane yg x. Pndek kte.. klu s.p.m fail b.m pn, dorg xpeduli. Yg dorg tau dorg power wt cite! Ehehe.

Pdpt aku, mgkn ni la zmn yg dikatekn zmn fitnah. Manusia berlumba-lumba nk sbarkn ape yg mrk tau, ckp ape yg mrk dgr wpn kesahihannya xdibuktikn.

Xpyah pegi jauh tuk phm ape yg aku ckp. Klu korg peminat MELODI kt tv3, korg mst phm ape yg aku cbe cite. Tgk je mcm mane dorg bjaya mensensasikn cite2 artis. Dr yg khwin, jd bcerai berai. Dr yg kwn, smp bgaduh sakan. Dr yg contract smp court in court out (bahase ape tah, aku men blasah je).

Tu blom aku ulas psl politik plak lg. Blom sembang psl kes-kes mahkamah lg. Mcm-mcm ade.

Jd sbg org yg waras.. sbg org muslim.. cite mst disiasat dlu. Jgn mudah pcye. Itu je. Hamster diugut tikus.. anda pcye?? Hahaha..
salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

4 comments:

voltox said...

haha..nape aku takde dalam cite tu..aku dtg lambat ke masa tu..atau aku sekadar jurukamera ketika itu..ehehe..semua bukan nama sebenar..tapi ia cerita benar..ahaha

aku dah lama dah merungut pasal melodi ni..tapi rancangan mcm ni la orang suka tengok..rating mesti tinggi tiap2 minggu..mungkin matlamat melodi ni..biar mereka malu yang penting kita untung..memalukan orang lain demi keuntungan semata2..cewah..sebelum ni pun ada gak niat aku nak post pasal melodi ni..tp asyik tertangguh je..tp ko dah post..takyah la aku post..eheh

Allah sembunyikan kesalahan kita..tapi manusia berkejar2 untuk mencari sesuatu yg boleh menjatuhkan air muka org lain..tapi perlu diingat..melodi lebih tertumpu pada golongan artis..jadi untuk itu..bersedialah untuk dimalukan kalau kita memmang nak jadi artis..

sekian..

aku mzke said...

err.. ko ade gak ker time tikus tu terbaring?

Lambat sket kot.

tulis je la psl melodi sbb aku bkn cite psl melodi pn.. cume bg contoh je. hehehe.

Naim said...

Hamster diugut tikus macam orang main politiklah.

Pergi berarak depan pejabat Tok Guru minta letak jawatan.

@naimisa

aku mzke said...

wahh.. mendalam plak maksud naimisa. hehehe.. tp bleh pkai. xde hal.