Followers

19 October, 2009

Kes Benar: Mati.. tapi idop semula.

1 mlm di tmpat keje.. aku kene o.t.. huuh~MySpace

Jgn ngeluh. O.t la dgn ikhlas.. MySpace
Hahaha.. Pesan kt sape?

Dan mlm tu plak, tetibe aku agak rjin dr biase. MySpace

Klu biasenye time o.t, aku dok di meja aku.. surf intenet, tp mlm tu aku buat persiapan utk esok arinye. Aku kemaskn ape2 yg ptot... Aku susun ape2 yg x tsusun.

******

1 ari di matrikulasi.. aku ngah tunggu kelas.

Wktu utk kelas strusnye lmbat lg, jd aku ngn bdk kls balik dulu kt bilik. Sempt la bring2 atau mdi. Alaa.. org bsuk je mdi. Baik aku bring.. Hahaha.

Klu biasenye aku tdo, tp arini rjin plak tgk2 nota yg aku salin sblom2 ni. MySpace

Mber kelam kbut pegi mdi. Aku mls nk berebut2 mdi, mase byk lg.

******

Aku msh dok wt keje. Smbil2 tu aku tgk jam..
Awl lg, bru kol 10 p.m lbih..

Mlm ni ade org janji nk call. MySpace Tu yg aku dok kerling2 jam tu.

******

Aku msh study nota yg aku tulis caca marba ni.MySpace Tah pape tah.
Smbil2 tu aku tgk jam.

Awl lg, ade dlm 30 min sblm kls. Tp x slh klu aku bsiap2 awl sket. Aku simpn nota n siap2 pegi mdi.

Mdi ni bkn bmakne aku bsuk. Aku mdi lbih je.MySpace
Aku tgk mber kelam kabut pkai bju.

Ble dah siap mdi, pkai bju.. ade lg dlm 15 min. Mber yg kelam kbut tu dah blah mse aku mdi lg. Aku msh lepak kt ktil. Mls btol nk g awl2 ke dwn kuliah. Kuliah Kimia. Aku tunggu dlm 5 minit kelas nk mula, bru aku gerak dr bilik. Xjauh pn.

Memg elok la smp lwt sikit dr lecturer. Hahaha.MySpace


******

Tgk jam bru kol 10.10 p.m. Keje aku yg susun2 n kemas2 ni siap cpt gak. Aku sms org yg janji nk call aku tu.

"Bile nk call?"MySpace

Reply: "Awl lg la.."MySpace

Aah.. Btol gak ckp die. Kang da call, xjd nk wt keje lain plak. Mase tu aku sms smbil mate dok surf intenet kt pc. Eh, ape ni? Ape yg aku tgk ni???


******

Wktu smp kt dwn kuliah, org da msuk. Sorg pn xde kt dpn pntu. Aku pn cpt2 bukak pntu n masuk cari port. Ngah cari port tu, sempt gak aku usha muke lecturer. Die tenung je aku. Pandang serong je ke arah aku.

MySpace Hehehe... Xpe la. Janji aku dtg. Xponteng. Aku pn kuakn bku n salin nota yg dok tyg kt o.h.p tu.

Aku rse bru je 10 min dok mnyalin nota tetbe lecturer tu offkn o.h.p.... Marah ke??


******

Eh, ape yg aku tgk kt pc ni??

Lecturer ni marah ke tetbe da offkn o.h.p??

Jwpn 2 soalan tu cume 1 je.. Aku salah tengok JAMMMM!MySpace

Rupenye, mse aku sms kt org yg nk call aku tu, dah pukul 11p.m lebey... Aku mati2 ingat kol 10.15p.m... Yg die plak.. pn same ingat pkol 10 lbey.. Hahaha. Jam tgn aku dah mati skejap, pastu gerak balik. Jam nilai 3... @#$%&&*@! (Bahase simbol)

Kt matrikulasi plak... kwn2 da blah g klas, aku bleh lepak ingatkn awl lg. Yg ni jam loceng aku plak wt hal. Same kes jgak, mati tp idop semula. Pastu selamber msuk dlm dwn sedangkn lg 15 min kelas yg selama 1 jam nk abis!!!

Masa ini unik. Tak heran la bila DIA bersumpah dgn masa. Kite tidak pernah akn dpt mdahului mase. Kite jugak tidak akn dpt mengundurkn mase. Bile kite rse mase terlalu suntuk, kite akan gelabah n mengerah kudrat kite utk mengejar mase. Tetapi bile dlm keadaan kite ditipu oleh mase, n mcm keadaan aku ditpu olh jam.. Kite rileks je. Sedangkn stiap detik mase yg ade utk kite bnyawa, kite mghampiri kematian.

Lpas sdar aku slh tgk jam, aku trus gerak nk blik umh. Mse dok start motor tu, dr jauh aku disapa oleh Su dan Acik..

Mgkin dorg ingat aku tlalu rajin o.t smp lwat mlm.MySpace

Dorg xtahu, aku da slah tgk jam.. Hahaha. Xkan aku nk btau kot.. MySpace Kim salam je la.


salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

2 comments:

naim isa said...

salam Bro,
jangan keluh kesah walau pun O.T itu tiada bayaran.

Keje dgn ikhlas. Hahaha...

aku mzke said...

wsalam..
bkn masalah xde byran gu.. ade. tp life xde. Asyik terperap je kt opis.