Followers

09 July, 2009

lagi cerita MISTERI.. bahagian kelima

Salam.. dulu aku pernah kuakn artikel minta pembaca sambung kesudahan cerita aku. Rujuk artikel bulan Mac 2009. Disini, aku kagum dgn beberapa kreativiti sahabat-sahabat aku yg merupakan pembaca setia blog aku ni. Aku siarkan kesudahan cerita yang disambung oleh mereka. Jika ada di antara mereka yang anda rasekn layak menang, sila hantarkan undi sms anda.

Anjing tu kejar bdk rempit tu kt pdg. Tuan anjing tu kt belakang anjing, berlari jugak.. cuba nk tangkap tali anjingnye. Namun, kelajuan anjing itu bkn tandingan. Tak dapat jek... Bdk rempit tu lari ketakutan n nk selamatkn diri. Org2 yg tdnye dok tendang2 bola, mula berhenti. Masing2 tergamam. Nak tolong pun, takut sentuh anjing.. takut kene samak, xbiase buat n x ingat care samak yg betul. Hehe.. ade ke.. Mst la takut kene gigit.

Dengan skali lompatan, anjing tu bjaya gigit poket belakang sluar jeans bdk rempit tu. Terkoyak. Klu x terkoyak, maunya anjing tu tergantung kt bontot bdk tu. Tuan anjing dah mengah2 tp masih dok berlari nk tangkap anjing die.. bdk rempit lari lintang pukang sambil jeling2 belakang tengok2 kalu anjing tu dah dekat.. Org yg main bola semua lari ke tepi mengelak daripada mereka.. anjing tu? kejar la...


Raithab said...

anjing tu bertukar menjadi raksasa dan fire budak2 tu....walaubagaimanapun..budak2 yang disangka manusia itu adalah ultraman 3...mereka pun bertukar menjadi ultraman...lalu jadi lah aksi ganas dan lawan melawan antara mereka....biasala dalam cerita ultraman tiga..akan ada bangunan yang hangus, rumah yang roboh dihempap raksasa yang jatuh akibat ditendang ultrman (sila bayangkan cerita ultraman tiga-hari sabtu 9.00 am TV3, bagi yg ada astro, hari2 ada kul 10 pagi)...


~ The End

3 comments:

Raithab said...

pemenangnya...aku lah...

aku mzke said...

ske2 je nk menang... bia peminat tentukan.

Anonymous said...

byk sgt trpegaruh ngan cite oltromen.....tk bus..penceritaan yg membosankan