Followers

09 July, 2009

lagi cerita MISTERI.. bahagian keempat

Salam.. dulu aku pernah kuakn artikel minta pembaca sambung kesudahan cerita aku. Rujuk artikel bulan Mac 2009. Disini, aku kagum dgn beberapa kreativiti sahabat-sahabat aku yg merupakan pembaca setia blog aku ni. Aku siarkan kesudahan cerita yang disambung oleh mereka. Jika ada di antara mereka yang anda rasekn layak menang, sila hantarkan undi sms anda.

Anjing tu kejar bdk rempit tu kt pdg. Tuan anjing tu kt belakang anjing, berlari jugak.. cuba nk tangkap tali anjingnye. Namun, kelajuan anjing itu bkn tandingan. Tak dapat jek... Bdk rempit tu lari ketakutan n nk selamatkn diri. Org2 yg tdnye dok tendang2 bola, mula berhenti. Masing2 tergamam. Nak tolong pun, takut sentuh anjing.. takut kene samak, xbiase buat n x ingat care samak yg betul. Hehe.. ade ke.. Mst la takut kene gigit.

Dengan skali lompatan, anjing tu bjaya gigit poket belakang sluar jeans bdk rempit tu. Terkoyak. Klu x terkoyak, maunya anjing tu tergantung kt bontot bdk tu. Tuan anjing dah mengah2 tp masih dok berlari nk tangkap anjing die.. bdk rempit lari lintang pukang sambil jeling2 belakang tengok2 kalu anjing tu dah dekat.. Org yg main bola semua lari ke tepi mengelak daripada mereka.. anjing tu? kejar la...

Naimisa said...
tiba-tiba anjing itu keliru.
ditoleh kiri kanan, kiri kanan, kemudian ke belakang.

Mat Rempit sudah menyertai budak-budak yang bermain boleh. Dia berlakon seolah-olah tidak ada apa-apa. Anjing berhenti, kerana adrenalin yang dirembes dalam buah pinggang Mat Rempit itu sudah tidak dikesannya.

Maka sebab orang lain tidak takut kepadanya, maka anjing pun kembali semula ke rumah.

Dan aku pun tutup pintu rumahku, dan berkata, "Bodoh punya anjing!"

~ The End

1 comment:

cik gha said...

aku suke yg ni!!!