Followers

11 June, 2009

RUMAH BARU itu....

Haih~ Best betul mkn ni.
Lagi best bile org yg bw aku gi mkn, siap belanja plak tu. Alhamdulillah, rezeki.. Dan mudah-mudahan DIA tambahkn lg rezeki kpd org yg berbuat baik pd aku ni. Insya-Allah.

Tengahari tu, antara kol 1 hingga 2... kami bertiga, Bos, senior staf dan aku.. bersama-sama dalam 1 kereta, bos drive.. ke kedai makan tuk menjamu selera di kedai yang agak familiar ngn bos. Awl2 lg aku dah sound senior aku, aku xde duit n x sempat amik kt bank.. tp die ckp, xpe! Sah-sah la die payung aku. Hehehe.. En Hassan name die.. Bia aku interframe sket org baik mcm die ni. Yg aku plak.. abis program diet sihat. Aku melantak jugak. Nasi ayam pedas, campur gulai tempoyak sket dengan kacang botol. Minum teh ais je... tp tambah ngan cendol semangkuk. Muahahaha.

Abis je mkn, tgk jam mase pn byk lagi. Tetibe je bos mengajak kitorg gi melawat umah barunya yg masih tengah bikin. Dekat je ngn tempat keje kitorg.. Aku ingat pasni kalu die dah dok kt situ, malas bawa kete sendiri gi keje, die buleh tumpang je bas yg bawa msuk plajar kt situ. Tp kene menunggu same2 ngn plajar tu la. Ehehe..

Umah tu agak besar la bg aku. Pandai gak bos ni pilih umah. 2 tingkat plak tu. Hampir 75% siap la kalu ikutkan perkiraan kasar ilmu statistik aku. Bilik ade 3 kt atas dan 1 kt bwh. Master bedroom gedabak besar. Buleh la parking kete kt dlm tu.. hahaha melebih2 plak huraian aku. Aku pn amik kesempatan mengusya-usya umah tu, karang tuan die dah dok.. xde nye lagi peluang nk merayau-rayau. Xgitu bos?

Sedang syok tengok2 tu.. cis!! bleh plak ade manusia mane la buang NAJIS kt situ. Bertompok-tompok dan bnyk tempat plak. Kt bilik mandi bwh ade, kt blik mandi dan bilik atas pn ade. BIADAP betol la manusia ni. Aku agak ni sume keje buruh la. Tergamak betol la dorg. Bos aku dah MAKI-MAKI dah bile die perasan najis tu. Aku da perasan lame dah, tp bos lambat plak. Mungkin syok tengok atas bawah umah baru die.

Sbenarnya bnde mcm tu biase je kt umah2 yg ngah bikin. (Aku baru tau je). Umah tu nanti akan dibersihkan balik. Dorg selamber buang najis atas lantai sebab mangkuk tandas n paip pn blom ade. Tp aku tetap kate dorg x ptut ar wt mcm tu. Bknnye susah carik tndas. Kucing pn pndai gali lubang nk berak. Ni manusia. Berak cmtu je atas lntai??

Perincian Artikel:
1) Bertanggungjawab la dengan apa yg kite lakukan. Walaupun rumah itu akan dibersihkan, tetapi bukan hak untuk mengotorkan rumah yg diamanahkan oleh pemilik untuk disiapkan.
2) MAKI-MAKI tu bkn perkataan Jepun.. yg jepun tu Tempayaki kalu x silap.
salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

2 comments:

voltox said...

oo depan bos baik ye..belakang dia bukan main..hehehe

tp aku setuju gak pendapat ko yg bos boleh naik bus..ini menyahut seruan kerajaan utk berkongsi kenderaan..hehe

apa pn..ko mmg seorg yg bertanggungjawab..nasib baik bos tak suruh ko cuci kn najis tu..hehehe

aku mzke said...

isk.. ko ni!! Aku x terpikir pn yg bos aku sgup suruh aku cuci najis tu.. Tp aku rse die sgup. Hahaha.. alah, die bos. Klu die suruh mampos la aku.. memang aku cuci la. Nk wt cmne die bos!