Followers

09 February, 2009

Jangan biarkan tidak bertopup!!

Nilainya mcm2.. ade rm5, ade rm10 dan ade rm30.
Kadnya jg mcm2.. design lawa n trademark msg2. Nk msuk terus pn bole, cume kne la ingat no tu, nk kne tulis kt buku ngn jumlahny skali.

Kite nk tpup ke xnk ke tpulang la pd kite. Nk tpup brape, nk tpup care mane.. kad ke msuk terus ke.. xjd hal la. Nk best skit, tpup la byk2.. kite pn bleh sms rmai org, bleh call lame2 sket. Xde nk risau tputus bile ngah ckp.

Klu xnk tpup lg.. xde duit lg.. pn xpe. Ade tempoh dia.. dulu tpup rm30.. bleh la tmpoh sbulan. tpup rm10, bleh la tmpoh seminggu. rm5 plak tempoh dlm 2 ari gtu.. klu dah x tpup, bleh time sms n call lg smp la 3 bln.. klu dah lebih tu, no kite da x valid la.. tp syrikat telco tu msih ade, kite msh bole g kdai, beli no baru. Klu nk no celcom, amik la x pac ke.. klu nk no maxis, amik la hotlink.. klu nk digi pn bole.

Hubungn kite dngan syarikat Telco.. selagi kite tpup, slagi itulah kite ade hubungn ngn syrkt tu. Bile kite stop tpup, kite dah xde hubungn, tp syrkt tu msih ade. Dan sykt tu msih harap kite dpt gune smula khidmat die.

Sedar x... kite sbnrnya ade 1 hubungn ngn DIA.. Kite berhubung ngn DIA mlalui solat kite. Solat umpama tpup hpon. Slagi kita solat, kite bhubung dgn DIA. Apabila kite x solat, maka xde hubungn secara rasmi.

Mcm mane kite makhluk lemah, diletakkan di dunia ciptaan DIA, dan diberi nikmat oleh DIA, tiba2 memutuskn hubungn dgn DIA. Nk idop seolah-olah kite x kembali pd DIA???

Fikirlah sebaik mungkin. Topup la.. Sebab kita memerlukan DIA bkn sebaliknya.
salah ke aku cakap? My opinion la.

2 comments:

Anonymous said...

ada kesilapan disitu..skrg maxis kalau topup rm 10 tempoh dia pn 10 hari..kalau topup rm 5 tempoh dia 5 hari..

hebat la shekh..tp kalau takde duit nak topup cmne ye..hehe..hubungan kita dgn Allah tidak memerlukn modal..

tp msg yg disampaikn memang menarik...membuat org terfikir..tahniah..

voltox

aku mzke said...

betol ckp ko, hubungan kite ngn Allah xplukan modal... just do it! kate nike.