Followers

18 December, 2008

awekku RAJA

Dr umh sewa aku, ngn duit suploh henget, aku pcut mto lju2.. g kdai yg kt ngn umh ni tuk cr tpup. "Bang mxis suploh". Mlm ni cm bese ar, aku nk main msg ngn awek aku. Rindu gler. Haha.. pdhal mkn mlm td aku mkn ngn die gak.. bru je anta die blik skg nk men msg plak.

Tiap2 mlm mcm tu ar.. men msg smp kol 2, 3 pg ke. Nk main smp sbuh pn bleh tp slalu time ujung mgu la. Leh la aku cover tdo.

SMS
aku: "wtpe?"
awek: "tgu awk msg la.. hehe. wtpe?"
aku: "ngah kco awk..hehe.. :)"
awek: "hehe..rindu sy ek :P"
aku: "sgt2 la.. xleh tdo ni dok ingat je"
awek: "yeke.. kn bru jupe td"
aku: "iyela.. tp td awk lawa sgt, tu yg smp skg dok ingat.. hehe"

Haha.. rhsia la, mane leh bgtau ape yg aku msg sume. Korg ade awek nt, korg phm la. Alamak, lupe nk tnye kbar mak.

SMS
aku: "Dik, suruh mak tepon."

"Toot..toot"
TEPON
aku: "Helo mak, sihat ke?"
Mak: "Mak sihat je. Nape suruh mak call?"
aku: "Takut abis kdt la.. bkn murah tepon umah. Nk ckp pjg pn xleh.."

Dah, selesai tgas sbg anak. Tnye kbar mak.. korg buat x? Buat tau. Emm.. oh, aritu gi beli adiah besday awek aku kt lot 10. Teddy la beb.. manje sket. Hehe, awek aku ske bnde2 comeyl ni.. die pn comeyl so memg ptut la die ske teddy. Rm 45.90 je, tgh promosi tuk krismas. Blasah je. Murah la tu klu bnding ngn harge asal die.

Kua dr lot 10 tu, time aku dok sibuk nk betulkn handle mto nk kua dr parking, bleh plak dtg org tua ni mintak derma. Aku bkn xnk bg, slalu je aku bg klu g jumaat tu kt tabung mesjid.. singgit.. dua inggit. Tp klu yg jnis dtg mcm ni byk yg tipu. Dorg ni sindiket je. Guna ats name msjid la, umh ank yatim la. Tp aku mls nk pki byk2, nk cpt jupe awek aku nk bg hadiah, so aku hulur je singgit. Then blah.

Adoi, paling aku bengang bile sbb org tue tu tahan aku, aku dah lambat 10 minit nk jupe awek kt tmn, port joging ktorg ptg2. Awek aku xmarah, sbb die mmg understanding n sporting. Sayang ar kt die. Pas bg adiah, awek aku senyum sket2 n puji2 aku.. ktorg joging cm biase kt tmn. Smbil joging aku yg kne pegang bear die, smp org lain tgk. Hahaha.. bia la, janji aku bahgia ngn awek aku ni. Abis jog, ajak gi minum jap pastu anta die balik. Aku sdri pn smp umh lam kol 8mlm.

Perincian artikel:
Amalan Double Standard yg sememangnya perlu dijauhkan. Sanggup habiskan kredit untuk awek tetapi tak sanggup habiskan kredit untuk mak. Sanggup mengeluarkan wang banyak untuk teddy bear awek tetapi sedikit untuk tabung masjid dan pengutip derma. Sanggup datang awal dan menepati masa dengan awek tetapi melewatkan sembahyang maghrib hingga hampir pada waktu luputnya.

Isu artikel ini hanya double standard. Mana2 isu lain yang terlintas di hati pembaca yang mungkin boleh dikaitkan dengan cerita di atas, adalah pendapat pembaca sendiri.
salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

2 comments:

Anonymous said...

aku tau ko selalu joging petang2..tp tak tau pulak joging ngan awek..(tp ni cite betul ke atau rekaan?)

pasal makcik mintak derma tu..kalau kita tau pn dia sindiket..apa salahnya kita bagi..at least makcik tu pn dapat..kalau derma singgit contohnya..mgkn sindiket amek 80 sen ..makcik tu mgkn dpt 20 sen..at least dia dapat..makcik tu mst org susah..kalau tak dia pn tak sanggup menebalkn muka mintak org duit..ntah2 kita ditakdirkn masuk syurga nanti akibat perbuatan yg mana kita langsung tak sedar (cnth dlm kes ni bg derma kat makcik ni)

pasal lewat kn waktu solat tu..aku baru je post kat blog yg tajuk 'antara ada dan tiada' tu..sbnrya ni la antara yg aku cuba sampaikn..

tp pasal msj awek n mak tu mmg terkena gak la kat aku..tp aku takde awek buat masa ni..cuma msj ramai kawan..n mak aku yg selalu call aku..tp bukan salah aku..sbb bila aku call..nti mak aku suh letak fon n call balik..heheh

terus kn menulis shekh..


voltox

Anonymous said...

sye sokong gak voltox..
sindiket@tak itu cite len kan..
ape yg Allah kire derma yg ikhlas..