Followers

29 October, 2008

haih... dunia

Arini aku terbuka satu artikel kt yahoo.. psl bnde yg dok jd kt London. Rupenye skg ni, puak athiest dok lwn kempen ngn puak kristian. Katenye starting ngn puak Kristian wt iklan yg tulis.. "Sesiapa yang xpcye Tuhan, die akan diseksa dlm neraka n kekal dlmnya". So, puak athiest ni bls balik ngn wt iklan "Tuhan sbnrye x wujud, jd enjoy la ngn idop". lebih kurg itu mcm la bnyi die.

Haru betul la puak2 ni. aku bkn ape.. yg kristian wt iklan tu.. betol la, Tuhan tu ada n akn hukum org yg xpcye Tuhan dlm neraka. xde masalah yg tu. mslahnye bile si athiest tu.. siap boleh wt iklan dan ditampal kt bus double decker yg dok gerak sekitar kota london tu. Bodo la diorg ni kn. G benarkn penyiaran iklan tu wt pe.. inilah jdnye bile agama x diletakkn pd kduduknnye yg betol.

lantak dorg la.. sbb dorg pn bkn betol sgt. cume kite ptut rsau klu bnde yg mcm ni, mkin menular kt negara kite skg ni. eh.. bkn nye xlogik bnde ni jd kt ngra kite. skg ni pn agama kte dah mcm tpgir oleh umat die sdri. xpyah nk tgk jauh la.. aku tgk dri aku.. korg tgk dri korg.. mcm mane kite amal agama kite?
salah ke aku cakap? My opinion la.. hehe

No comments: